Επάγγελμα: Λειτουργός υγείας

Αρθρογραφία σχετικά με επαγγελματικά - εργασιακά ζητήματα στον χώρο της υγείας
-
Δυσλειτουργία των γιατρών από χρήση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών: Πρόσκληση στα νοσοκομεία για θέσπιση ελέγχων
Σύμφωνα με μία σύσταση από γιατρούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας των ασθενών, η οποία δημοσιεύτηκε online στο Journal of the American Medical Association στις 29 Απριλίου 2013, για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, τα νοσοκομεία θα πρέπει εφαρμόσουν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στους γιατρούς που εργάζονται σε αυτά (με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζουν άλλες κλάδοι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προστατεύσουν τους πελάτες τους) Δείτε περισσότερα

Πόσο είναι ικανοποιημένοι οι σύζυγοι / σύντροφοι γιατρών;
Σε έρευνα, για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι σύζυγοι / σύντροφοι γιατρών, συμμετείχαν 891 άτομα, τα οποία απάντησαν σε ερωτηματολόγια που τους στάλθηκαν στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Δείτε περισσότερα...

Η ικανοποίηση του ασθενή είναι ανάλογη της φροντίδας που δέχεται
Η ποιότητα αποτελεί κομβικό σημείο σε ότι αφορά την περίθαλψη και σίγουρα τα κριτήρια και το μέτρο αξιολόγησης αυτής είναι στα χέρια των ίδιων των ασθενών. Πολλοί οργανισμοί που έχουν να κάνουν με την παροχή υγείας, προσπαθούν να εστιάσουν στον ασθενή, όμως δεν τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δηλώνουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο περίθαλψής τους. Μία νέα έρευνα από το Brigham and Women's Hospital, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάρτιο στο of British Medical Journal Quality and Safety, δίνει μία πιθανή εξήγηση στην οποία φαίνονται υπεύθυνα τα νοσοκομεία, στο ότι δεν παρέχουν τις προϋποθέσεις ώστε μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να βελτιώσουν την φροντίδα των ασθενών. Δείτε περισσότερα...


Ποια είναι η ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν οι ειδικευόμενοι ιατροί στους ασθενείς τους; 
Οι ειδικευόμενοι ιατροί παρέχουν ουσιαστικό έργο και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Αν και δεν έχουν πάρει ακόμα τον τίτλο τους διαχειρίζονται πολλά περιστατικά καθημερινά. Μία συστηματική ανασκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο BMC Medicine, δείχνει ότι η φροντίδα των ασθενών από ειδικευόμενους ιατρούς είναι ασφαλής και ποιοτικά ίδια με των ιατρών οι οποίοι έχουν τελειώσει την ειδικότητά τους.
Δείτε περισσότερα...


Η σημασία των συνθηκών εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό και την ποιότητα της νοσοκομειακής περίθαλψης
Το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, αναφέρει ότι είναι δυσαρεστημένο από τις συνθήκες εργασίας, τις οποίες χαρακτηρίζει ως συνθήκες εξουθένωσης, σύμφωνα με έρευνα του University of Pennsylvania School of Nursing's Center for Health Outcomes and Policy Research, στην οποία συμμετείχαν 100,000 νοσηλευτές από εννέα χώρες.
Δείτε περισσότερα...


Οι επιπτώσεις από τον αυξημένο φόρτο εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών στην φροντίδα των ασθενών

Περίπου 98 000 ασθενείς στις ΗΠΑ πεθαίνουν κάθε χρόνο στα νοσοκομεία ως αποτέλεσμα ιατρικών λαθών που είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Τα περισσότερα λάθη προκαλούνται από καλοπροαίρετα πρόσωπα τα οποία απασχολούνται σε ελαττωματικά συστήματα και/η προβληματικές συνθήκες. Μια τέτοια κατάσταση είναι ο  υπερβολικός φόρτος εργασίας.
Δείτε περισσότερα...


Ανησυχητική αύξηση της επαγγελματικής εξουθένωσης (Burnout) των γιατρών
Ένας αυξανόμενος αριθμός των γιατρών αντιμετωπίζουν επαγγελματική εξουθένωση από την εργασία τους, με απογοητευτικά αποτελέσματα. Χάνουν τον ενθουσιασμό για τη δουλειά τους. Αναπτύσσουν σημάδια κόπωσης και δείχνουν σημεία κατάθλιψης και μπορεί να κάνουν πιο συχνά ιατρικά λάθη. Κάποιοι αναζητούν την πρόωρη συνταξιοδότηση ή αλλαγή σταδιοδρομίας. Υπάρχουν ακόμη προσωπικές επιπτώσεις; Ορισμένοι γιατροί μπορεί στραφούν σε αλκοόλ για παρηγοριά, να παραμελούν σημαντικές προσωπικές σχέσεις ή ακόμη και να αναπτύξουν αυτοκτονικές σκέψεις.
Δείτε περισσότερα...


Οι περισσότεροι γιατροί ανησυχούν για το μέλλον του επαγγέλματος
Σχεδόν 6 στους 10 γιατρούς στην Deloitte Center for Health Solutions survey δήλωσαν ότι ανησυχούν για το μέλλον της ιατρικής, τονίζοντας τη μείωση στην κλινική αυτονομία και το εισόδημα.
Δείτε περισσότερα...


Υγιεινός τρόπος ζωής: Οι γιατροί διδάσκουν αυτό που κάνουν
Μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι γιατροί που είχαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ,δεδομένου ότι ασκούνται περισσότερο και δεν καπνίζουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν αυτές τις συστάσεις για υγιεινή ζωή προς τους ασθενείς με υπέρταση.
Δείτε περισσότερα...


Οι γιατροί με καλή φυσική κατάσταση είναι πιο αποτελεσματικοί στο να ενθαρρύνουν τους ασθενείς τους να ασκούνται συστηματικά
Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε EPI|NPAM 2013 , the Epidemiology and Prevention/Nutrition, Physical Activity and Metabolism 2013 Scientific Sessions, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης με καλή φυσική κατάσταση είχαν περισσότερες πιθανότητες να ενθαρρύνουν τους ασθενείς τους να κάνουν τακτική σωματική άσκηση ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Δείτε περισσότερα...